A szoláriumozás 7 előnye

Sok helyen, sokféle információ kering arról, hogy milyen előnyökkel és veszélyekkel jár a szoláriumozás. Összegyűjtöttük azokat az előnyöket és a legfontosabb veszélyfaktorokat is, amiket jó tudni erről a sokak által szeretet szolgáltatásról:

KiwiSun - Az egészségtudatosak szoáriuma

ELŐNYÖK

1. Vértisztítás:

Az ultraibolya B sugárzás hatására a vérben csökken a felhalmozódott mérgező anyagok mennyisége, így a mértékkel végzett szoláriumozás segíthet abban, hogy vérünk, így egész szervezetünk tisztább, és káros anyagoktól mentes legyen.

2. Sejtregenerálódás:

A napfény és a szolárium hatására javul a sejtek regenerálódó képessége, így a fény hatására javul a sejtek és szövetek oxigénellátása. Mindennek különösen pozitív következménye az, hogy csökkenhet egyes bőrrendellenességek kialakulása.

3. Önműködő fényvédelem:

Bőrünk egyik csodálatos mechanizmusa az, hogy napfény vagy szolárium hatására a bőr saját védelmi rendszere felerősödik. Vagyis ha ésszerűen szoláriumozunk, akkor a bőrünk felső rétege erősebb, védekezésre alkalmasabb lesz.

4. Aknék:

A szoláriumozás (csakúgy, mint a napozás) segít azoknak, akiknek a bőrén aknék találhatóak. Természetesen az viszont nem igaz, hogy minél többet szoláriumozunk, annál kevesebb gyulladt pattanásunk lesz, mivel a módszer csak mértékletesen alkalmazva működik.

5. Immunrendszer:

Sokan tudják, hogy a napfény erősíti a szervezet immunrendszerét, de az már talán kevesebben, hogy ugyanezt a hatást a szoláriumozással is elérhetjük. Az ultraibolya B sugárzás serkenti a fehér vérsejtek munkáját, így hatékonyan védekezhetünk a baktériumokkal szemben is.

6. Kíméletesebb, mint a napfény:

A megfelelően beállított szolárium képes arra, hogy a természetes napfénynél kevesebb káros sugárzásnak tegye ki az emberi testet. Mindez érvényes az ultraibolya A és B sugárzásra egyaránt, így a folyamat kíméletesebb, mint a közvetlen napon való barnulás. A KiwiSun egy olyan a világon egyedülálló szolárium koncepció, ahol nem ég meg a bőröd*, nem pirosodik, nem szárad ki, nem ráncosodik úgy, mint a hagyományos szoláriumokban, hanem kíméletesen és gyönyörűen barnul.

7. Közérzet:

A természetes napfény javítja a közérzetet, segít a depresszió leküzdésében, jó kedvre derít, segít a kiegyensúlyozottságunk megőrzésében és feltölt energiával. Ugyanezt a hatást érhetjük el a szoláriumozással is, amennyiben megfelelő mértékben használjuk azt.

VESZÉLYEK

1. Nem megfelelő szolárium gép

A legnagyobb veszélyt a napozókra a nem megfelelő technológiával rendelkező vagy nem megfelelő módon karbantartott szolárium berendezések jelentik. Az elavult gyártástechnológiával gyártott UV-csövekkel működő szolárium berendezések az egészséges és jótékony szintnél lényegesen magasabb értékű UV-sugárzással terhelik a bőrt, kiszárítják, megégetik azt. A feleslegesen magas sugárzás elősegítheti a bőr sejtjeinek rákos elváltozását is.

2. Higiéniai problémák

Szintén veszélyfaktor van jelen a szoláriumozók életében a berendezések higiéniai kezelésének felületes vagy nem megfelelő hatékonyságú kivitelezése. Válasszon olyan partnert, ahol a higiéniás területre is kimagasló figyelmet fordítanak.

3. Túlzásba vitt napozás

Ez a veszélyfaktor az, amit a túlbuzgó napozó és a felkészületlen szolgáltató együttes hibája okozhat. A napozó bőrtípusához, barnultsági szintjéhez igazított napozási idő és berendezés meghatározó lehet ezen veszély minimalizálására. A KiwiSun szalonjaiban az összes recepciós kolléga komoly és rendszeres képzéseken vesz részt, sőt kötelezően személyes vizsgát is le kell tenniük szolárium ismeretekből.

Akkor a szoláriumozás hasznos vagy káros?

Természetesen a túlzásba vitt szoláriumozás nagyon sok hátránnyal jár, amelyek akár visszafordíthatatlan károkat is okozhatnak a bőrünkön. Ezért fordítunk kiemelt figyelmet vendégeinkre és a mértékkel, odafigyeléssel történő napozásra. A megfelelő szoláriumgépekben történő napozás igenis jó hatással van a szervezetre. Vagyis ne féljünk tőle, inkább tanuljuk meg okosan használni! Erre kínál egészségtudatos megoldást a KiwiSun Bio Szolárium. Ráadásul decemberben kiemelkedően vonzó bérlet ajánlattal várunk mindenkit, ami karácsonyi ajándékként egy igazi, gondoskodó meglepetés nőknek és férfiaknak egyaránt.

Decemberi bérletakciónkat megtekintheti itt >>

#szolárium

Kiemelt hírek
Hírek