Bemutatjuk: Dr. Gregus Judit - csecsemő - és gyermekgyógyász szakorvos, homeopátiás orvos

Az alábbi rövid riportot a homeopátiás gyógyászat elkötelezett hívével, dr. Gregus Judittal készítettük. Aki évek óta segít kicsiknek és nagyoknak egyaránt egészségük alternatív módszerekkel történő megóvása és a betegségeik leküzdésében egyaránt.

- Kedves Judit, hol és mikor kerültél kapcsolatba a homeopátiás kezelésekkel? Tanulmányaimat Pécsett végeztem. A Pécsi Nagy Lajos Gimnázium kémia tagozatán megszerzett érettségi után felvételt nyertem a Pécsi Orvostudományi Egyetemre, ahol 1996-ban summa cum laude diplomáztam. Angol nyelvből tettem nyelvvizsgát. Hat évig dolgoztam PTE Gyermekklinikán, ahol 2002-ben szakvizsgát tettem csecsemő- és gyermekgyógyászatból kiváló minősítéssel.

Dr. Gregus Judit - csecsemő - és gyermekgyógyász szakorvos,  homeopátiás orvos

2003 óta vagyok gyermek háziorvos ill. a PTE mentoraként részt veszek az orvostanhallgatók és háziorvos rezidensek képzésében.

2007-ben tettem vizsgát klinikai homeopátiából, a francia székhelyű CEDH Hungaria által szervezett képzés keretében. Azóta aktívan foglalkozom az alternatív gyógyászat ezen formájával külön rendelés keretében ill. a hagyományos orvoslás mellett is igény esetén szívesen alkalmazom.

- A magánéletben is alkalmazod az eddig megszerzett tudást és tapasztalatot?

Két gyermek édesanyja vagyok. Fiam András 1996-ban, lányom Luca 1999-ben született. Mindkettőjük életében, ahol csak lehetséges a homeopátiás módszereket alkalmaztuk eddig és a jövőben is ezt az irányvonalat tartjuk szem előtt.

- Bonyolultabb ezzel a módszerrel megóvni az egészséget vagy leküzdeni a kialakult betegségeket?

Nem hinném, hogy bármiben is bonyolultabb lenne ezt a módszert használni. Betegség esetén naponta egyszer vagy többször 5 golyócskát kell a nyelv alá helyezve elszopogatni szétrágás nélkül.

Csecsemőknek, kisgyermekeknek kevés vízben feloldva is beadhatók. A gyógyszer bevétele előtt 20 percig nem szabad enni, inni és 2 órán belül erős aromájú anyagokat használni ( kávé, tea, dohányzás, mentolos ízesítésű anyagok)

- Hogy működik a homeopátia, illetve mi is ez pontosan?

A homeopátiás gyógymód a „hasonlót a hasonlóval gyógyítani” elv alapján működik. A gyógyításban olyan szereket alkalmazunk, amelyek hígítatlanul az egészséges emberben a beteg panaszaihoz leginkább hasonlító tüneteket váltanának ki.

A homeopátiás gyógyszer mellékhatás mentesen a szervezet öngyógyító törekvéseit támogatja, miközben a hagyományos terápiával ellentétben nem nyomja el a tüneteket.

A homeopátiás készítmények ingerként hatva ösztönzik és normalizálják a megzavart működést.

- Mindenkinél hatásos gyógymód a homeopátia?

Általánosságban a válaszom az, hogy mindenkinél működhet. Természetesen ésszerű keretek között. A homeopátia egyéni, alkati terápia , amely az egész ember testét és lelkét is egyaránt figyelembe veszi. Különösen fontos ez a krónikus betegségek esetében, amikor a beteg alaphajlamát, hátterét, kórelőzményét is ismerni kell. A tökéletes gyógyulás eléréséhez a beteg tüneteihez leginkább hasonló gyógyszert kell megkeresni.Az általam javasolt otthoni házipatika általános jellegű, gyakrabban előforduló tünetek kezelésében nyújt segítséget, azonban konkrét probléma esetén egyénre szabott kezelés válhat szükségessé, mely adott esetben sokkal hatékonyabb lehet.

- Hogyan alakítható ki a pácienshez illeszkedő optimális megoldás?

Minden esetben egy részletes felmérés, előszűrés és személyre szabott tanácsadás előzi meg magát a kezeléseket. Ez egy kb. 1-1,5 órás elbeszélgetés, az eddigi orvosi leletek áttekintése és pár apró, fizikális vizsgálat. Ezek eredményeképp alakítható ki a személyre szabott kezelési terv.

- Mennyibe kerül a teljes körű kivizsgálás?

Egyéntől és a vizsgálat időtartamától függően 10-15 ezer forint, amiből a TreeMission tagoknak 2.000 Ft-os kedvezményt biztosítunk az online regisztrációt követően.

Ha a Te családodban is inkább a mellékhatás mentes megoldások iránt vonzódtok, akkor kérjetek időpontot a doktornő szakrendelésére és mi egy 2.000 Ft-os kedvezménykuponnal segítjük az egészségeteket.

Időpontkérés itt >>

#homeopátia #egészség #gyógyászat

Kiemelt hírek
Hírek