A biciklizés jótékony hatásai - Egy kis érdekesség magáról a kerékpárról

January 30, 2017

Szeretnél űzni valamilyen sportot, de nem tudod mi a Neked való? Emlékszel még mikor kiskorodban a szép időben felpattantál a színes kis biciklidre, és neki vágtál az utcáknak? Most miért ne tehetnéd ugyanezt csak komolyabb célokkal? Mi megmutatjuk Neked milyen jótékony hatásai vannak a bicajozásnak az egészségedre. Ha elolvasod cikkünket, garantált, hogy újra kedvet kapsz a kerékpározáshoz!

 

 

A biciklizés jótékony hatásai - Egy kis érdekesség magáról a kerékpárról

Mi is a kerékpár? Nem más, mint emberi erővel hajtott kétkerekű jármű. Létezik egykerekű (monocikli) és háromkerekű (tricikli) változata is. 19. század óta fokozatosan alakul kinézete, felszereltsége. Ma már direkt sportolásra kifejlesztett bringát is könnyen lehet vásárolni. Legkedveltebb típusát a Mountain bike-ot 1970-es években találták fel. Milyen előnyei vannak a bringázásnak?Sokan használják autó, tömegközlekedés helyett a környezettudatosság fontossága miatt. Emellett akár csak egy hétvégi kikapcsolódáshoz is nagyon jó társ lehet. Használhatja kisgyerek, felnőtt, és nagyszülő is egyaránt. Viszont ne csak, mint használati eszközt említsük meg a kerékpárt.Legfőképp a szervezetre gyakorolt pozitív egészségügyi hatása miatt ajánljuk.

 

Kerékpározás előnyei a szervezet és a test szempontjából.

A kerékpározás az aerob mozgásfajta közé tartozik, ugyanis ugyanazt a mozgássorozatot ismételjük végig. Folyamatos tekerés mellett dinamikus mozgás alakul ki. Ezért a pulzusszám nő, a vérnyomás emelkedik, Ennek okaként élénkül a vérkeringés. Mi a következménye? Hogy kevesebb idő alatt több oxigén jut el a sejtekbe. Bringázás közben testünk összes izmait megmozgatjuk. Ezért fogyni vágyóknak kifejezetten ajánljuk, hiszen több kalóriát lehet égetni vele, mint egy konditermi súlyzós edzésen.Érdemes tudnod mennyi kalóriát veszíthetsz bizonyos kilométerenként.

 

Egy kis segítség hozzá:

(21 km/h) 522 Kcal

(30 km/h) 720 Kcal

 

Nem rossz adatok, ugye? Nem beszélve a jó alakról. A combok, a vádli, farizom, csípő erősödik legfőképp. Úgyhogy, ha nőként rendszeresen jársz tekerni, garantált kerek, feszes feneked lesz.  De nem csak ezeket az izmokat segíti, hanem az alsóhátat is. Ezért kiváló sport lehet Neked, ha gerinc, vagy hátproblémád van. Emellett a rendszeres kerékpározás javítja a terhelőképességet, teljesítőképességet. Túlsúlyban szenvedsz, vagy ízületi problémád van, akkor is ezt a sportot válaszd, mert kerékpározás alatt nincsenek annyira igénybe véve végtagjaid, mint a legtöbb mozgásforma során. Tehát a kerékpározás az a mozgásfajta, ami kiválóan hat a testre és a szervezetre. Zsírt éget, erősödik az izomzat és javul az állóképesség. A szív és a tüdő jó működésében is szerepe van. Bizonyított tény, hogy csökkenti a szívinfarktus kialakulását is. Nagyon fontos az aktív életvitel és a rendszeres mozgás, Ez a fajta életmód erősíti az immunrendszert, Így jobban védve vagyunk a baktériumok, fertőzések, vírusok ellen. Minden sportnak megvannak a maga előnyei, pozitívumai. De miért ne választanánk olyat, ami ezek mellett kikapcsol, szórakozás is lehet számunkra? Ami nem csak a testet, szervezetet erősíti, de a lelkileg is feltölt? Mindegy, hogy alakformálás, kalóriaégetés, izom felvétel miatt szeretnél sportolni, a hangsúly a rendszerességen van. Sportolj, tegyél minden nap az egészségedért, biciklizz! 


Forrás: http://www.vitalzone.hu/biciklizes.html#ixzz4XEccGPQC

Please reload

Kiemelt hírek

Egy fával a klímavédelemért

October 3, 2016

1/2
Please reload

Hírek

September 13, 2018

Please reload

Archívum
Please reload

Keresés címkék alapján
Kövess minket
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2016 minden jog fenttartva készítette: kovetkezolepes.hu

NAIH Nyilvántarási szám: NAIH-105458/2016

1./ AZ EGYESÜLET NEVE:
TreeMission Klíma- és Környezetvédő Innovációs Egyesület (továbbiakban: Egyesület)
2./ AZ EGYESÜLET SZÉKHELYE:
7678 Abaliget, Rózsadomb 34.

3./ ADÓSZÁM:

18512403-1-02

  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Google+ - Grey Circle
Oxymanó Program - A zöldebb jövőért