Miért a bringa a király

Aki bringával közlekedik a városban, az tudja nagyon jól, hogy városban a leggyorsabb, legkiszámíthatóbb közlekedési eszköz...

...a BRINGA!

Semmilyen útlezárás, semmilyen dugó nem tud keresztbe tenni, és a távolság alapján percre pontosan meg lehet mondani, hogy mikor érsz oda a célállomásra. Nekem a pesti bringás tapasztalatom az, hogy kényelmes tempóval 5 perc / 1 km.

A videó indításához kattints a képre!

De ha nem hiszed el, hogy a bringa gyorsabb mint, az autó, és sokkal gyorsabb, mint a tömegközlekedés, akkor nézd meg ezt a videót:

És a legolcsóbb is!

Nyáron 10 napot töltöttem New York Cityben. 3 választásom volt helyi közlekedésre:

1, taxizok napi 50 dollárért, 10 nap alatt 10x50=500 dollár lett volna 2, tömegközlekedek napi 14 dollárért, 10 nap alatt 140 dollár lett volna 3, bérlek egy bringát napi 24 dollárért, 10 nap alatt 240 dollár lett volna

Egyik se tetszett. Mit csináltam helyette?

Bementem a Kmartba és vettem egy olcsó bringát 90 dollárért, meg egy lakatot 5 dollárért. Ez 95 dollár, de várj, mert a végén a bringát 2 perc alatt eladtam az utcán 20 dollárért. Így 75 dollárra jöttem ki. Ha Londonba, Párizsba, Berlinbe vagy bármelyik nagyvárosba mész legalább 10 napra, ott is érdemes venni egy olcsó bringát, és azzal közlekedni, mert olcsóbb és gyorsabb, mint a taxi vagy a tömegközlekedés.

Ha pedig attól félsz, hogy ellopják a bringádat, akkor elárulom neked, hogy ma már több olyan lakat is létezik, amit még erővágóval se lehet elvágni.

Nekem az Abus Bordo 6500 van, és - lekopogom - idáig nem lopták el, pedig volt olyan is, hogy egész nap a keleti előtt hagytam a bringám egy oszlophoz kötve...

Szóval bringázásra fel!

Ha pedig 5km feletti távolságot kell megtenned, és fontos, hogy ne izzadj le, érdemes egy elektromos rásegítésű kerékpárt beszerezni. Ezek már nem olcsók, de az autónál még mindig olcsóbb, és ezeket szervizelni szinte semmit nem kell.

Egyébként csúnya magunkra nézve, de Budapest leggazdagabb emberei mind bringával járnak. Én többet is ismerek. Bárki tud egy jó autót lízingelni, akinek van egy normális bevétele, de amögött még nem feltétlen van vagyon is. Én jelenleg kp-ra tudnék venni 2 luxusautót is, ennek ellenére kocsim sincs.

És nem is akarok.

Úgyhogy vigyázz, hogyan viszonyulsz az úton közlekedő bringásokhoz, mert könnyen megeshet, hogy nálad egy 10x gazdagabb ember teker ott.

Ha kedvet kaptál arra, hogy ne szórd a pénzed és a CO2-ot, akkor nézz be ide!

forrás: Debreceni Gergely - adwordsszisztema.hu

#pavlik #kerékpár

Kiemelt hírek
Hírek