Állattartás kulturáltan. Hogyan is másképp? 2. rész


Együttműködő partnereink sora bővült a Kulturált Állattartásért és Tiszta Környezetért Egyesülettel. Büszkén mutatjuk be őket, a faültetési programunk újabb támogatóit.

Az egyesület tevékenységéről beszélgetünk Korner Zsuzsannával, az egyesület elnökével. Annyi érdekes téma merült fel ennek során, hogy két részletben tesszük közzé. (Első rész itt.)

Folytatjuk példamutató tevékenységüket bemutató beszámolónkat.

Korábban dolgoztál óvodapedagógusként is.

Igen, 19 évig voltam óvónő. Ebből 14 évig vezettem egy osztatlan, egycsoportos óvodát.

Szerinted a gyereknevelésben milyen jelentősége van az állatokkal való helyes bánásmód megismertetésének?

A gyerekek leginkább minta után tanulnak, ha a szülőtől állatszeretetet lát, akkor állatszerető felnőtt válik belőle. Minél több pozitív inger éri, annál jobban elmélyül benne a jó érzés. Már kicsi korban meg lehet, és meg kell a gyereknek tanítani, hogy az állat nem játékszer, hanem érző lény. Gondozást, törődést igényel. Az állattartás felelősséggel jár! Az iskolákban (már az óvodában is) népszerűsíteni kellene a kulturált állattartást és a tiszta környezet igényét.

Többször hallottunk idézni tőled egy Gandhi gondolatot. Mi ez? Hogyan értelmezzük az üzenetét?

„Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik.” Az állatok ugyanolyan kiszolgáltatottak, mint a gyerekek vagy az öregek. Nem tudják megvédeni magukat, gondoskodást igényelnek. Az állatok is érző lények, nem tárgyként kell kezelni őket. „Te egyszer, s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél...” olvashatjuk „A kis hercegben”...

Milyen felületeken, fórumokon tudjuk követni az egyesület tevékenységét? Hogyan lehet az érdeklődőknek bekapcsolódniuk az egyesület munkájába? Hogyan, milyen formában tudják támogatni azt?

Az Egyesületünknek van a Facebookon nyilvános oldala, ami a nevünk, az én saját oldalamon (Zsuzsanna Zsu Korner), honlapunk: www.katke.hu. Minden érdeklődőt szívesen látunk. Keresünk ideiglenes befogadókat, akik segítenek a mentett kóborkák elhelyezésében. Keresünk támogatókat, akik tárgyi, vagy anyagi adománnyal segítik a munkánkat, a közösségi oldalon van a „KÁTKE Támogatói Klub”, ahová olyanok csatlakoznak, akik havi rendszerességgel bármilyen összeggel támogatnak bennünket. Vannak kihelyezett adománygyűjtőink a Diana téri BUBI Állateledel boltban, a Nagy Imre úton a Rally-Dog Állatboltban, az Aidinger úti Krisztina Varrodában. Az OTP-nél vezetett 11731001-21049914 számlánkra is lehet támogatást utalni.

Gyorsan növő, kellemes mikroklímát biztosító facsemeték vásárlásával ti is támogatjátok a TreeMission Egyesület klíma- és környezetvédő tevékenységét. Ezt miért tartod fontosnak?

Számunkra minden fontos, ami a környezetünkről szól, hiszen a nevünkben is benne van, hogy mit szeretnénk: kulturált állattartást és tiszta környezetet!

http://katke.hu/


Kiemelt hírek
Hírek