Halandót 10 emberöltőnként érhet ilyen elismerés!


Faültetés - TreeMission Egyesület

A Pécsi Tudományegyetem alapításának

650-dik évfordulója alkalmából rendezett

megemlékezések sorában a TreeMission Egyesület és a Zöld Egyetem Projekt egy jubileumi facsemete átadásával még szorosabbra fűzte együttműködését.

(Az egyetem beszámolója a képre kattintva olvasható)

Ma délután zajlott a ceremónia Széchenyi téren.

A házigazda a következőket mondta rólunk:

Jubileum 650 PTE Nap támogatói

"A Jubileum 650 PTE Nap egyik kedves támogatója, a TreeMission Egyesület felajánlott egy facsemetét az első magyar egyetem alapításának 650. Jubileuma alkalmából, melyet sajnos a mai napon nem tudtunk a végleges helyére elhelyezni, de képletesen most itt a színpadon elültetjük átveszünk tőlük.

Végleges helyére későbbi szeptemberi programunk keretében fog kikerülni. Terveink szerint a 48-as téren fogja kinyújtóztatni a gyökereit.

Egyetemünk mindig élen járt a társadalmi felelősségvállalás terén, de az idei évben elindított „Zöld Egyetem Projekt” még inkább indokolja, hogy hozzájáruljunk a környezet védelméhez.

A facsemete nem más, mint egy Paulownia Cotevisa2 (kínai császárfa) hibrid, melynek sok-sok remek tulajdonsága mellett az a legfőbb jellemzője, hogy sokkal intenzívebben tisztítja a levegőt, mint egyéb lombos fák, és mindeközben a levegőbe "pöfékel" egy év alatt 48 tonna oxigént hektáronként! Ezzel 16 db 50 méteres versenymedencét tudnánk megtölteni!

Hát lássuk ezt a kis csemetét, amely kb. 4-5 év múlva már 12-15 m magas lesz majd és az alatta hűsölők élvezhetik majd a kellemes mikroklímát.

Felkérem Berkes György urat, a Pécsi Tudományegyetem Kancelláriájának igazgatóját, hogy fáradjon a színpadra! Kérem Vankó Bernadettet és Somoskői Jánost, a TreeMission Egyesület képviselőit, hogy adják át a facsemetét egyetemünk vezetőjének!"

Az esemény alatt hostesseink értékes környezettudatos kedvezmények kuponjait adták át az ünneplőknek. Aki nem tudott részt venni a programon, azok számára is elérhetővé tettük a "Zöld Koronát", hogy ugyanannyi pénzből többet tudjanak vásárolni partnereinknél. Ide kattintva lehet letölteni a kuponokat.

#környezettudatos #ZöldEgyetem #Cotevisa2 #jubileum #PTE

Kiemelt hírek
Hírek