Egészségmegőrzés télen


Környezettudatos egészségcentrum

Szervezetünk télen nagy próbatételnek van kitéve, ezért immunrendszerünk megerősítése közben érdemes emésztőrendszerünk működésére is fokozott figyelmet fordítanunk. Télen különösen ügyelnünk kell a helyes táplálkozásra, ilyenkor kevesebb friss zöldség és gyümölcs áll rendelkezésünkre, a hideg miatt nehezebb, zsírosabb ételeket kívánunk, gyakrabban nassolunk.

Fontos, hogy rostban gazdag legyen a táplálkozásunk, ezért minden nap együnk friss zöldséget és gyümölcsöt. Különösen ajánlott a cékla, a sárgarépa, a fejes káposzta, az alma és citrusfélék fogyasztása. A káposztaféléket lehetőleg nyersen, vagy salátaként fogyasszuk, mert főzéssel elvesznek belőlük a fontos vitaminok. Segítheti az emésztőrendszer működését a teljes kiőrlésű pékáruk, olajos magvak fogyasztása is.

Télen a hideg miatt sokan visszarettennek attól, hogy a szabadban mozogjanak, pedig a friss levegőn végzett mozgás jótékony hatással van a szervezetre, nem csak a testre, de a lélekre is. Hetente legalább egyszer öltözzünk fel melegen, és induljunk sétára valamelyik közeli erdőbe, hegyre, vagy vízpartra. Kiválóan átmozgatnak, és feltöltenek a téli sportok is, a síelés, a korcsolyázás, de akár egy kiadós szánkózás, hógolyózás is.

Környezettudatos egészségcentrum

Hideg téli estéken közkedvelt program a közös filmnézés. Ilyenkor a kanapén ülve könnyen elfelejtjük, hogy mennyit nassolunk közben. A téli bevackolódós estékre válasszunk természetes, egészséges finomságokat, rágcsáljunk olajos magvakat, mogyorót, diót, pisztáciát, sült gesztenyét, aszalt gyümölcsöket. Facsarjunk friss gyümölcslevet, vagy kortyoljunk gyógyteákat. Segíti az emésztőrendszerünk működését, megnyugvását a borsmenta, a citromfű a kamilla és a rooibos tea is

Keresse további környezettudatos ajánlásainkat >>

#KassaMed #környezettudatos #egészségcentrum #természetgyógyászat

Kiemelt hírek
Hírek