Növényi esszenciák az egészségünkért

Legutóbb olyan környezettudatos eljárásról, az aromaterápia lehetőségeiről beszélgettünk, amelyik kiválóan alkalmazható számos egészségügyi probléma kezelésére (itt olvasható). Most arról kérdezem Kozmáné Kováts Ágnes termék tanácsadót, hogy miként hatnak ezek a növényi esszenciák szervezetünkre.

Az illatoknak mi a szerepe a mindennapokban?

A szupermarketek az illatok által nap, mint nap befolyásolnak minket. Szándékosan ott sütik a pékárut, hogy az illattal a "gyermekkor" jusson eszünkbe. A las vegasi kaszinókban babahintőpor illat van, hogy a vendégek tovább maradjanak. Az illatok befolyásolják a kedvünket, emlékeket hoznak elő (Proust effektusnak hívják), nyugtatnak, energiát adnak, stb..

De, hogyan is történik mindez?

Sokszor emlékeztetnek egy helyre, ahol a szag érződött, vagy egy tevékenységre, amikor ez a szag volt a levegőben. Esetleg egy személyre. Az illatokon keresztül pedig az események is felidéződnek, sőt egy-egy illat egyértelmű érzelmeket válthat ki belőlünk - pont ennek a felidéződésnek a hatására.

Az illatok kémiai vegyületek, melyek a legkönnyebben az orrunkon át jutnak a szervezetünkbe. A vérkeringés segítségével pillanatok alatt az agyunk meghatározott részét stimulálják, ezáltal az idegrendszerre is hatnak.

Számos kísérlet kimutatta, hogy ami egyszer a szagemlékezetbe vésődött, hosszú ideig megmarad szilárdan, évek múltán is előhívható.

Az illatok múltbéli és elfeledett élményeket hívnak elő, még akkor is, ha a szóban forgó illatot nem tudjuk megnevezni pontosan. Kiváló példa erre az, hogy az óvodai ételek, édességek illatát sokan felismerik még 30 év elteltével is, még, ha azóta nem is érezték azokat az illatokat.

Mit kell tudnunk az illóolajok beszerzéséről? A hatékonyság magával a növénnyel kezdődik. Ugyanazok a növényi fajok a termesztés során

Környezettudatos illat alapanyagok

különböző környezetben kémiai összetételükben is különbözni fognak, de ez csak az egyenlet fele. A tisztaság is főszerephez jut. Sok, forgalomban lévő illóolaj nem tanúsított tiszta olaj. Gyakran előfordul, hogy töltőanyagokat vagy más elemeket tartalmaznak, ezáltal felhígulnak és megváltoztatja a tisztaságot. Ez csökkenti az illóolaj egészséges tulajdonságait, az olaj minőségét. Cégünk elkötelezett arra, hogy a lehető legtisztább és leghatékonyabb illóolajokat hozza forgalomba. A foglalkoztatott termesztők globális hálózata olyan szakértelemmel rendelkezik, akik alapos, bensőséges ismerettel termesztik a növényeket az illóolajokért. Ők biztosítják a növények megfelelő gondozását és a növények megfelelő szakaszában való betakarítását. Amikor a növények optimális talajban, optimális hőmérséklet és optimális éghajlat alatt termesztődnek, magasabb minőségű illóolajat kapunk, pontosan úgy, ahogy azt a természet megalkotta. Ha egy illóolaj méltó arra, hogy cégünk értékesítse, akkor tudni kell, hogy ez az olaj tartalmazza a legnagyobb mennyiségű aktív hatóanyagot, hasznos összetevőket és az olajszennyező anyagoktól mentes, hamisítatlan illóolaj.

Folytassuk a példák felsorolását röviden arra, hogy milyen kivonat mire jó? Nézzük csak, mit tartalmaz és azoknak milyen hatása van: Bergamott olaj: szorongás-, stressz- és görcsoldó. Szantálfa: kiegyensúlyozottságot ad. Rózsaolaj: nőies, afrodiziákus illat, amely stimulálja és felemeli az elmét. Jázmin: jó hatással van a lélekre, biztonságérzetet kelt, optimizmust ad. Fahéj: antidepresszáns. Vetiver: görcs- és stresszoldó, helyileg melegítő, segít felépülni a lelki traumából és a sokkból is. Ilang-ilang: önbizalmat, békét ad, megnyugtat. Geránium/Muskátlivirág olaj: segíti fenntartani a hormonális egyensúlyt, erősíti a máj és vesefunkciókat és segíti a méreganyagok távozását a májból. Pachouli: segít relaxálni, lenyugodni, megkönnyebbülni.

Köszönöm az újabb érdekes információkat!

#környezettudatos #aromaterápia #illat #illóolaj

Kiemelt hírek
Hírek