Jubileumi faültetés a XXV. Szentlőrinci Gazdanapokon


A Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány (BMVK) és a TreeMission Klíma- és Környezetvédő Innovációs Egyesület a XXV. Szentlőrinci Gazdanapokon a jubileumi évforduló méltó megünneplése céljából 25 db Paulownia Cotevisa2 kínai császárfa fajhibridet ültet a kiállítók adományaként.

Ez a „klímanövény” rendkívül intenzív növekedése során a hagyományos lombos fákhoz képest négyszeres mennyiségű mérgező szén-dioxidot köt meg a környezetünkben, miközben éltető oxigénné alakítja azt át. A belőle készült kiváló minőségű fűrészáru alapanyag az őshonos erdei fáink kitermelését csökkentheti és lehet akár a helyi gazdaságok motorja is, amely újabb munkahelyek teremtésével biztosíthatja a vidék élhető jövőjét is.

A mindennapokban tapasztalt szélsőséges időjárás a drasztikus klímaváltozás következménye. Kevés olyan eszköz van a kezünkben, amivel bárki egyénileg, vagy a vállalkozása jóvoltából hatékonyan cselekedni tudna a negatív tendenciák ellen. A környezetvédelemben való részvétel a BMVK számára kiemelt jelentőségű.

A társadalmi felelősségvállalás (CSR) nem csak jól kommunikálható PR eszköz, de ma már a cégek piaci értékének megállapításában is egyre nagyobb súlyú szempont.

Ennek a szimpatikus civil kezdeményezésnek a támogatása, a vásárlátogatók komfortérzetének növelése és az egészségesebb környezet biztosítása a szervezőknek is szívügye.

Csatlakozzanak minél többen ehhez az akcióhoz, hogy egyre nagyobb mértékben LOKÁLISAN is tehessünk egy GLOBÁLIS probléma megoldásáért!

Pécs, 2018. augusztus 02.

További információ: http://bmvk.hu/hirek/aktualis-hirek/faultetes-a-25-szentlorinci-gazdanapok-tiszteletere

BMVK:

Pohl Marietta ügyvezető igazgató Végh Gábor vásárigazgató 72/214-050 72/214-050 gvegh@bmvk.hu

TreeMission Egyesület:

Vankó Lászlóné elnök Patyik Csaba alapító Somoskői János alapító +36 20 487 8505 +36 70 942 00 58 +36 20 469 98 26 treemissionegyesulet@gmail.com

#faültetés #jubileum #TreeMissionEgyesület #környezettudatos #klímaváltozás

Kiemelt hírek
Hírek