XXV. Szentlőrinci Gazdanapok jubileumi klímavédelmi projekt

August 3, 2018

A Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány (BMVK) és a TreeMission Klíma- és Környezetvédő Innovációs Egyesület (Egyesület) a XXV. Szentlőrinci Gazdanapokon a jubileumi évforduló méltó megünneplése céljából 25 db Paulownia Cotevisa2 („klímafa”) csemetét ültet a kiállítók adományaként.

 

A mindennapokban tapasztalt szélsőséges időjárás a drasztikus klímaváltozás következménye. Kevés olyan eszköz van a kezünkben, amivel bárki egyénileg, vagy a vállalkozása jóvoltából hatékonyan cselekedni tudna a negatív tendenciák ellen.


Ez a fa egy "biológiai csoda" - közel három évtizedes kutatás és innováció eredménye. Rendkívül intenzív növekedése során a hagyományos lombos fákhoz képest négyszeres mennyiségű mérgező szén-dioxidot köt meg a környezetünkben, miközben éltető oxigénné alakítja azt át. A belőle készült kiváló minőségű fűrészáru alapanyag az őshonos erdei fáink kitermelését csökkentheti és lehet akár a helyi gazdaságok motorja is, amely újabb munkahelyek teremtésével biztosíthatja a vidék élhető jövőjét is.

 

A klímafákat Egyesületünk biztosítja azon partnerek számára, akik 25 évre örökbe fogadják őket (minden egyéb kötelezettség- és költség nélkül). Az örökbefogadók erről Klíma Misszió Támogatói Oklevelet kapnak, a leültetett fák mellé emléktáblát helyezünk el az adományozó nevével. Az adományokról a számviteli előírásoknak megfelelő Adománylevelet bocsátunk ki, hogy a vállalkozások ezt költségként elszámolhassák. 

 

A projekt részére 22 db klímafát biztosítunk 25.000,- Ft adomány fejében, 3 darabot pedig licitre bocsájtunk, amiből majd további fák ültetődnek. A licit eredményeként örökbe fogadott fák kiemelt területen lesznek elültetve. Amennyiben Önnek fontos, hogy örökbefogadott fája VIP helyre kerüljön, tegye meg licitjét a Gazdanapok nyitónapjának vállalkozói fórumán!

 

A társadalmi felelősségvállalás (CSR) nemcsak jól kommunikálható PR eszköz, de ma már a cégek piaci értékének megállapításában is egyre nagyobb súlyú szempont a környezettudatosság. Ennek a szimpatikus civil kezdeményezésnek a támogatása, a vásárlátogatók komfortérzetének növelése és az egészségesebb környezet biztosítása a szervezőknek is szívügye.

 

Ez a projekt demonstrálja, hogy nemcsak szavakban, de tettekben is hajlandóak és képesek vagyunk egyenként is tenni a környezeti állapotok javításáért – lokális szinten felelősen összefogva egy globális probléma megoldásáért.
Ragadja meg Ön is ezt a jubileumi alkalmat és csatlakozzon ehhez a "születésnapi" akcióhoz!
Örökbe fogadni a következő számlaszámra fizetéssel tud: 11600006-00000000-80696014.

 

 

TreeMission Klíma- és Környezetvédő Innovációs Egyesület
e-mail: treemissionegyesulet@gmail.com           web: www.treemission.eu

 

 

További információ:
Patyik Csaba                 +36 70 942 00 58,
Somoskői János            +36 20 469 98 26,
Vankó Bernadett            +36 20 487 85 05

Please reload

Kiemelt hírek

Egy fával a klímavédelemért

October 3, 2016

1/2
Please reload

Hírek

September 13, 2018

Please reload

Archívum
Please reload

Keresés címkék alapján
Kövess minket
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2016 minden jog fenttartva készítette: kovetkezolepes.hu

NAIH Nyilvántarási szám: NAIH-105458/2016

1./ AZ EGYESÜLET NEVE:
TreeMission Klíma- és Környezetvédő Innovációs Egyesület (továbbiakban: Egyesület)
2./ AZ EGYESÜLET SZÉKHELYE:
7678 Abaliget, Rózsadomb 34.

3./ ADÓSZÁM:

18512403-1-02

  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Google+ - Grey Circle
Oxymanó Program - A zöldebb jövőért