XXV. Szentlőrinci Gazdanapok jubileumi klímavédelmi projekt


A Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány (BMVK) és a TreeMission Klíma- és Környezetvédő Innovációs Egyesület (Egyesület) a XXV. Szentlőrinci Gazdanapokon a jubileumi évforduló méltó megünneplése céljából 25 db Paulownia Cotevisa2 („klímafa”) csemetét ültet a kiállítók adományaként.

A mindennapokban tapasztalt szélsőséges időjárás a drasztikus klímaváltozás következménye. Kevés olyan eszköz van a kezünkben, amivel bárki egyénileg, vagy a vállalkozása jóvoltából hatékonyan cselekedni tudna a negatív tendenciák ellen.

Ez a fa egy "biológiai csoda" - közel három évtizedes kutatás és innováció eredménye. Rendkívül intenzív növekedése során a hagyományos lombos fákhoz képest négyszeres mennyiségű mérgező szén-dioxidot köt meg a környezetünkben, miközben éltető oxigénné alakítja azt át. A belőle készült kiváló minőségű fűrészáru alapanyag az őshonos erdei fáink kitermelését csökkentheti és lehet akár a helyi gazdaságok motorja is, amely újabb munkahelyek teremtésével biztosíthatja a vidék élhető jövőjét is.

A klímafákat Egyesületünk biztosítja azon partnerek számára, akik 25 évre örökbe fogadják őket (minden egyéb kötelezettség- és költség nélkül). Az örökbefogadók erről Klíma Misszió Támogatói Oklevelet kapnak, a leültetett fák mellé emléktáblát helyezünk el az adományozó nevével. Az adományokról a számviteli előírásoknak megfelelő Adománylevelet bocsátunk ki, hogy a vállalkozások ezt költségként elszámolhassák.

A projekt részére 22 db klímafát biztosítunk 25.000,- Ft adomány fejében, 3 darabot pedig licitre bocsájtunk, amiből majd további fák ültetődnek. A licit eredményeként örökbe fogadott fák kiemelt területen lesznek elültetve. Amennyiben Önnek fontos, hogy örökbefogadott fája VIP helyre kerüljön, tegye meg licitjét a Gazdanapok nyitónapjának vállalkozói fórumán!

A társadalmi felelősségvállalás (CSR) nemcsak jól kommunikálható PR eszköz, de ma már a cégek piaci értékének megállapításában is egyre nagyobb súlyú szempont a környezettudatosság. Ennek a szimpatikus civil kezdeményezésnek a támogatása, a vásárlátogatók komfortérzetének növelése és az egészségesebb környezet biztosítása a szervezőknek is szívügye.

Ez a projekt demonstrálja, hogy nemcsak szavakban, de tettekben is hajlandóak és képesek vagyunk egyenként is tenni a környezeti állapotok javításáért – lokális szinten felelősen összefogva egy globális probléma megoldásáért. Ragadja meg Ön is ezt a jubileumi alkalmat és csatlakozzon ehhez a "születésnapi" akcióhoz! Örökbe fogadni a következő számlaszámra fizetéssel tud: 11600006-00000000-80696014.

TreeMission Klíma- és Környezetvédő Innovációs Egyesület e-mail: treemissionegyesulet@gmail.com web: www.treemission.eu

További információ: Patyik Csaba +36 70 942 00 58, Somoskői János +36 20 469 98 26, Vankó Bernadett +36 20 487 85 05

#gazdanapok #faültetés #TreeMissionEgyesület #környezettudatos #klímaváltozás #Cotevisa2

Kiemelt hírek
Hírek