Két játszótér szépült meg az önkéntesek keze által


A Köztársaság téri játszóteret és parkot, valamint a Petőfi és József Attila utcák kereszteződésénél található, Apponyi Albert téri játszóteret érintette ezúttal a lassan évtizedek óta – mindig más-más területen – ismétlődő önkéntes akció, amit a környéken lakók bevonásával indított az önkormányzat és a Biokom.

Nem csak a területet teszik rendbe, de közösséget is építenek a játszóterek szépítésekor, fogalmazott Őri László alpolgármester, aki a kerület önkormányzati képviselőjeként családjával együtt segített az önkénteseknek a munkában. Kisfiával együtt ecsetet ragadtak, hogy a játszóterek már igencsak viharvert léceit és padjait lefessék.

– A közös munka és közben persze a beszélgetések nagyon összekovácsolják a lakóközösséget és emellett a szülők jó példát mutatnak a magukkal hozott gyerekeiknek is. A picik tapasztalataink szerint sokkal inkább vigyáznak azokra a játszóterekre, amiken szüleikkel közösen dolgoztak, hiszen jobban magukénak érzik ezeket – mondta az alpolgármester, aki korábban már faültetést is szervezett a lakókkal együtt.

Kocsis Zita a Petőfi utcában lakik és elmondása szerint nagyon örül a közös játszótér-felújításnak. Hozzátette, amióta a belvárosba költözött, hiányzott neki a összetartás, így azon van, hogy a játszóteret használó családok jobban megismerjék egymást és igazi közösség alakulhasson ki.

Szerinte a szombati önkénteskedéshez hasonló alkalmak erre remek lehetőséget adnak. – Hálás vagyok ezért a festésért, és úgy érzem, a gyerekek vigyázni fognak a megszépült helyre, hiszen az ő kezük munkája is benne van – hangsúlyozta lapunknak.

A cikk ide kattintva olvasható.

#faültetés #levegő #TreeMissionEgyesület #környezettudatos

Kiemelt hírek
Hírek
Archívum
Keresés címkék alapján
No tags yet.
Kövess minket
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2016 minden jog fenttartva készítette: kovetkezolepes.hu

NAIH Nyilvántarási szám: NAIH-105458/2016

1./ AZ EGYESÜLET NEVE:
TreeMission Klíma- és Környezetvédő Innovációs Egyesület (továbbiakban: Egyesület)
2./ AZ EGYESÜLET SZÉKHELYE:
7678 Abaliget, Rózsadomb 34.

3./ ADÓSZÁM:

18512403-1-02

  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Google+ - Grey Circle
Oxymanó Program - A zöldebb jövőért